"FILIALA UNIVERSITARĂ"
SLATINA

Copyright © 2011 filialauniversitara.Toate drepturile rezervate
webmaster Gabriela MATIU

                                                                                                                                                     

  • Prezentare biblioteca <Filiala universitara>
  • Galerie foto
  • Câteva titluri disponibile din fondul bibliotecii
  • Lansare Biblionet la B.J.Olt <Ion MInulescu>
  • Calendar activități 2013-2014 - B.J.Olt - Ion Minu
  • Legături utile
  • Legea bibliotecilor publice
  • UPIT-Științe ale educației - filiala Slatina
  • Prezentare facultate - Filiala din Slatina
  • Abilităţi practice
  • Balul de absolvire
  • Deschiderea anului universitar
  • ADMITERE FACULTATE 2016-2017
  • PROMOȚIA 2014-2017 (galerie foto)
  • Examen pentru finalizare studii (2017)
  • Admitere 2017
  • Departament Stiinte Aplicate (Facultatea de Stiint
  • Arhiva stiri
  • COMENTARII
 

CALENDAR_ACTIVITATI_2013.zip

     

  • Ştiri

    Noul nostru website!

    2020-01-15 10:00:12

    Din ianuarie 2020, ne veți găsi la noua adresa web: https://filialabjolt.wordpress.com

    Universitatea din Piteşti e în DOLIU!

    2017-10-25 04:59:52

    “Colectivul de cadre didactice al Facultății de Științe ale educației, Științe sociale și Psihologie deplânge trecerea în neființă a d-nei prof. univ. dr. Liliana Ezechil, care s-a stins din viata ieri, 24 octombrie 2017, după o îndelungata suferință. 

    Trupul neînsuflețit al doamnei profesor va fi depus astăzi la capela cimitirului Militar, str. Stadionului, iar slujba de înmormântare va avea loc joi, 26.10.2017, la ora 12, la biserica Sf. Ioan. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook, a facultãţii.

    Deschiderea anului universitar 2017-2018

    2017-10-04 05:58:28

    Studenţii filialei din Slatina a Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Ştiinţe Sociale şi Psihologie, a Universităţii Piteşti au participat marti, 3 octombrie, la deschiderea oficială a anului universitar 2017-2018 în cadrul unei ceremonii, desfăşurate la sediul filialei din strada Basarabilor.

    La evenimentul de deschidere au participat conferenţiarul universitar doctor Emanuel Soare, prorectorul Universităţii Piteşti, Florica Grecu, inspector general şcolar adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, profesorul Iuliana Dima, inspector la ISJ Olt, conferenţiar universitar doctor Maria Pescaru, profesorul Cristina Dumitru şi prof. univ. dr. Marin Ionică, directorul filialei Slatina a Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Ştiinţe Sociale şi Psihologie, a Universităţii Piteşti. 

    Nou!

    2017-05-31 14:26:28

    Inscriere facultate (Licenta si Master) - iulie-septembrie 2017

    O carte pe săptămână!

    2017-02-21 08:55:03

    Prezentare

    Ne manifestam mereu nemultumiti de lipsa de toleranta a celor din jur, de agresivitatea celor care ne inconjoara, de sporirea inspaimantatoare a cazurilor de sinucidere, a starii de rau, in general. Care este raspunderea pe care o purtam ca educatori fata de acest fenomen din ce in ce mai generalizat? Cum putem contribui, cu un pas cat de mic, la indreptarea acestei situatii care ne nemultumeste? Raspunsul vine oarecum din insusi miezul problemei: creand un mediu educational centrat pe elev, pe nevoile si disponibilitatile lui, armonizate la nevoile si cerintele mediului, bazat pe toleranta, intelegere, sprijin, responsabilitate.

     

    O carte pe săptămână!

    2017-02-14 05:54:06

    Cartea lui Daniel Goleman a marcat o revolutie uluitoare in psihologie prin analiza importantei covarsitoare a emotiilor in dezvoltarea personalitatii umane. Studiul sau ne explica cum, atunci cand ne intelegem sentimentele, situatia in care ne aflam devine mai limpede. Descoperim chiar un nou mod de a privi cauzele bolilor care ne macina familia si societatea.
    Preluand rezultatele cercetarilor asupra creierului si comportamentului, autorul propune extinderea conceptului de inteligenta. Este binecunoscut termenul de IQ - coeficientul care masoara inteligenta umana innascuta si care nu prea poate fi ameliorat pe parcursul vietii. O asemenea intelegere nu explica, de pilda, situatiile in care persoane cu un IQ mediu sau relativ scazut au cunoscut un mare succes.
    De aceea, autorul a deschis calea unei psihologii care acorda un interes egal si inteligentei sentimentelor. Inteligenta emotionala (EQ) presupune in primul rand constientizare de sine, autodisciplina si empatie. Ea da seama de felul in care ne controlam impulsurile si sentimentele. Vestea buna este faptul ca inteligenta emotionala poate fi imbunatatita. Desi copilaria este extrem de importanta in punerea unor baze solide pentru dezvoltarea inteligentei emotionale, ea poate fi imbunatatita si cultivata inclusiv la varsta adulta. La zece ani de la aparitia primei editii in limba engleza, studiul inteligentei emotionale a capatat proportiile unui domeniu stiintific autonom in slujba caruia lucreaza un numar impresionant de cercetatori folosind cele mai avansate metode tehnologice. Astazi inteligenta emotionala se preda in scoli si universitati, competentele sale au devenit criterii de angajare sau de promovare in cariera, iar programele de educatie pe baza sa au devenit punctul de plecare in politicile sociale de prevenire a imbolnavirilor sau criminalitatii. Toate acestea au inceput in urma cu zece ani, de la formidabila carte a lui Daniel Goleman, Inteligenta emotionala.

  • Newsletter

 

"Eu mi-am imaginat întotdeauna Paradisul sub forma unei biblioteci, alte persoane consideră ca ar fi o grădină, alţii şi-l pot închipui ca un palat, eu l-am imaginat întotdeauna ca o bibliotecă şi aici mă aflam eu...”                                                                                                                                                                                                                                                            Jorge Luis Borges în ”Cărțile și noaptea”

Copyright © 2011 filialauniversitara.Toate drepturile rezervate
webmaster Gabriela MATIU



 

Creare pagini web. GRATUIT!
Designed by Free CSS Templates.