Cursuri de masterat!

2015-04-29 11:50:01

Începând cu anul universitar 2015-2016 - la Slatina se vor organiza și cursurile de master - ”Managemnt educațional” cu durata de 2 ani în cadrul filialei universitare a Facultății de Științe ale Educației - Pitești.

Vom reveni cu detalii, după finalizarea anului universitar 2014-2015.

módosít törlés

Comemorare Paul Matiu

2014-11-21 08:04:02

Pe data de 9 decembrie 2014, va avea loc la Biblioteca Județeană ”Ion Minulescu” - Slatina, comemorarea a șase luni de la data trecerii în eternitate a regretatului director al B.J.Olt, personalitate distinctă în peisajul culturii oltene!

 

módosít törlés

Pe data de 9 noiembrie 2014 se implinesc 5 luni de când directorul B.J.Olt - Paul MATIU ne-a părăsit fizic, spiritul său veghind asupra noastră, cei care-l prețuim și pentru care el este nemuritor!

2014-11-06 14:32:10

 

Ar fi implinit 63 de ani!

Pe data de 14 august 2014 Paul Matiu ar fi sarbatorit 63 de ani de viata, daca soarta nu ar fi fost atat de cruda cu el, luandu-ni-l mult, mult prea devreme de langa noi! Avea inca foarte multe de spus si de facut!

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 

Pe data de 19 iulie se implinesc 40 de zile de la trecerea in nefiinta a directorului B.J.Olt - Paul Matiu!

2014-07-05 22:33:46

matiu paul necrologDumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 

Directorul Bibliotecii Judetene Olt a decedat!

2014-06-19 14:18:28

 

Luni 9 iunie 2014, de Rusalii, am fost zguduiți de o veste cutremurătoare: „A murit Paul Matiu”. Ce poți să mai spui? Peste puțin ar fi împlinit 63 de ani.

Lui Paul Matiu merită să-i fie cinstită memoria așa cum se cuvine.

S-a născut la 14 august 1951 la Râmnicu Sărat într-o familie cu origini ardelene. Și-a urmat tatăl, ofițer de carieră, prin diferite orașe până când se stabilește la Caracal, unde termină liceul. Mândria sa de moț sporește cu cea de oltean romănățean.

matiu paul necrologA absolvit Facultatea de Istorie a Universității din București. A fost, pe rând, profesor la școala generală din Osica de Sus (1977-1979), muzeograf la muzeul din Caracal (1979-1980), instructor cultural la Casa de Cultură din Caracal (1980-1987), director adjunct al Casei de Cultură a Tineretului din Slatina (1987-1989), consilier șef al Inspectoratului pentru Cultură Olt (1990-1994) și, din 1994, director al Bibliotecii Județene „Ion Minulescu” din Slatina-Olt.

Prezența sa activă în mediul cultural este împlinită de o aplecare specială spre cercetarea arheologică a unor situri importante pentru istoria veche a poporului român. Între anii 1992-1994 participă la campaniile de săpături arheologice efectuate la castrul de la Romula (Reșca)  conduse de col. dr. Cristian Vlădescu de Muzeul Militar Național. În intervalul 1994-2002 a făcut parte din colectivul de cercetare a cetății romano-bizantine Sucidava sub conducerea prof. univ. dr. Octavian Toropu și apoi a prof. univ. dr. Petre Gherghe de la Universitatea din Craiova.

În decembrie 2000, își susține teza de doctorat “Religiile în Oltenia în secolele II-VII d. Chr.”, la  Facultatea de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, sub îndrumarea reputatului specialist Silviu Sanie. Lucrarea a fost bine primită în lumea științifică. Prof. univ. dr. Alexandru Barnea sublinia faptul că această contribuție este primul repertoriu complet al documentelor arheologice și epigrafice privind viața spirituală pe teritoriul Olteniei în epoca romană și romană târzie.

A însuflețit peisajul cultural local și național cu o notă distinctă, de anvergură, marca Paul Matiu. Era o încântare să discuți cu un intelectual de mare profunzime, cu o remarcabilă capacitate de sinteză și de asocieri inedite. A fost un ziditor și un dirijor priceput al culturii locale, un partener și colaborator constant al Muzeului Județean Olt.

Paul Matiu a trăit cu bucurie și cu detașarea proprie oamenilor mari.

Dumnezeu să-l odihnească.

Colectivul Muzeului Județean Olt

  • Marți, 9 iunie 2015 la Biblioteca Județeană Olt ”Ion MInulescu” a avut loc comemorarea lui Paul Matiu, la implinirea unui an de când ne-a părăsit! La ceremonia de comemorare a fost dezvelit bustul lui Paul Matiu - bust executat de artistul plastic oltean Marcel Duțu, a fost proiectat un film documentar despre Paul Matiu si a fost lansat și volumul ”In memoriam Paul Matiu” - volum care cuprinde o succintă trecere în revistă a activității distinsei personalități, gânduri și amintiri ale prietenilor și colegilor lui Paul Matiu. 
  • La eveniment au fost prezente oficilaitățile locale, respectiv președintele C.J.Olt - dl. Paul Stănescu și prefectul de Olt - dl.prof. Silviu Neacșu, alături de reprezentanți ai Episcopiei Slatinei și a Romanaților, colegi și prieteni ai fostului director al B.J.Olt
  • In memoriam Paul Matiu 

 

Rezultate Colocviu de admitere pentru Gradul I

2016-04-22 11:28:36

TABEL NOMINALCADRELE DIDACTICE ADMISE LA COLOCVIU DE ADMITERE GRADUL DIDACTIC I SESIUNEA 2016 – 2018 - Jud. OLT

  módosít törlés

Alegeri Rectorat

2016-03-02 12:50:58

Universitatea de Stat din Piteşti are, din 29 februarie 2016, un nou rector în persoana d-lui conf. univ. dr. Dumitru Chirleşan (52 de ani).

módosít törlés

Aplica pentru bani IQ prin Biblionet!

2015-10-14 17:21:58

Bani si premii instant !

Dragi utilizatori, in special studenti ai Filialei universitare din Slatina a Facultatatii de Stiinte ale Educatiei - Pitesti puteti sa urmati link-ul: http://biblionet.baniiq.ro/  si aveti sansa sa castigati premii instant!

Important !

La intrebarea "De unde ati aflat?" - completati cu: BIBLIONET FILIALA MINULESCU

VA UREZ SUCCES!

módosít törlés

Deschiderea anului universitar 2015-2016

2015-10-04 16:52:37

Pe 2 octombrie a avut loc la Slatina, la sediul Filialei universitare a Facultatii de Stiinte ale Educatiei din cadrul Universitatii din Pitesti, deschiderea anului universitar 2015-201

6.

O carte pe săptămână!

2017-02-07 10:10:24

Cartea analizeaza principalele teorii si concepte de a caror cunoastere depinde intelegerea actului de comunicare. Prin modul in care este structurat, prin numeroase exemple si teme de discutie, volumul este o lectura fundamentala pentru cei care studiaza domeniul comunicarii de masa.

Cuprins:

  • Un peisaj mass media in schimbare;
  • Metode stiintifice si modelele comunicarii de masa;
  • Rolul perceptiei in comunicare;
  • Masurarea lizibilitatii;
  • Abordarea socio-psihologica;
  • Teoriile persuasiunii;
  • Grupurile si comunicarea;
  • Mass media si comunicarea interpersonala;
  • Ipoteza decalajului cunoasterii;
  • Efectele comunicarii de masa;
  • Utilizarile mass media;
  • Mass media in societatea moderna.
  módosít törlés

O carte pe săptămână!

2017-01-27 09:55:42

”Un om de știință, un artist, un conducător, trebuie să fie capabil și de îndoială și de siguranță; oricât de contradictorii în aparență, aceste două atitudini sunt indispensabile și lipsa uneia se resimte neapărat în rezultate. Nu numai îndoiala, dar și siguranța înseamnă modestie; cel care, după cine știe ce ezitare, nemulțumire de sine, strădanie sau perseverență, sau (aparent) dintr-odată fără greș, ajunge să isprăvească un lucru de seamă, acela e sigur de valoarea lui și asta îl face răbdător și măsurat; el va ști să suporte și nerecunoașterea și critica și batjocura, oricât l-ar face să sufere.” (Alexandru Paleologu, ”Despre modestie”, în Op.cit.)

módosít törlés

O carte pe săptămână!

2017-01-20 08:32:19

Prezentare

Conceput sub forma unei sinteze, volumul prezinta conceptele si teoriile fundamentale ale psihologiei, precum si rezultate ale cercetarilor efectuate in acest domeniu, adresandu-se studentilor de la facultatile de profil. Dupa o scurta introducere in care sunt abordate tendintele semnificative din evolutia trecuta si actuala a disciplinei, coordonatele fundamentale ale psihologiei stiintifice contemporane si problematica psihicului sub diversele ei aspecte, sunt descrise mecanismele informational-operationale, stimulator-energizante si de reglaj psihic si personalitatea ca mecanism psihic integrator ce contribuie la corelarea elementelor componente ale vietii psihice.

Cuprins:

  • Probleme general-teoretice ale psihologiei
  • Psihicul - domeniu de cercetare al psihologiei
  • Mecanisme psihice informational-operationale de prelucrare primara si secundara a informatiilor
  • Mecanisme psihice de stimulare si energizare a comportamentului
  • Mecanisme de reglaj psihic
  • Dimensiunile personalitatii
  • Structura si dezvoltarea personalitatii

 

módosít törlés

O carte pe săptămână!

2017-01-16 10:16:05

Prezentare

Disciplina integrativa care exploreaza realitatile sociale prin intermediul tiparelor culturale, psihologia interculturala cunoaste o amploare remarcabila in prezent. Volumul furnizeaza principalele repere conceptuale necesare dialogului cu persoanele diferite cultural, incurajand gandirea critica, refuzul prejudecatilor metodologice, revizitarea marilor paradigme ale cunoasterii (structuralismul, fenomenologia, interactionismul simbolic, alegerea rationala) intr-o grila de lectura care respinge absolutismele de orice fel, pledand pentru comunicarea intre diferitele gramatici ale socialului.

Diagnozele romanesti prezentate ilustreaza notiunile teoretice, oferind totodata o baza de analiza studentilor si profesorilor de la facultatile de psihologie, sociologie-antropologie sau stiinte politice.

Cuprins:

  • Repere conceptuale si metodologice in psihologia interculturala;
  • Contactul si schimbul intre culturi;
  • Postulate ale psihologiei sociale analizate intercultural;
  • Principalele paradigme explicative in explorarea dimensiunilor culturale;
  • Dialogul cu „celalalt“ la nivel structural si interindividual;
  • Cognitia sociala si determinarile sale culturale;
  • Agresivitatea si comportamentul prosocial studiate intercultural.
módosít törlés

O carte pe săptămână!

2017-01-16 10:16:05

Prezentare

Disciplina integrativa care exploreaza realitatile sociale prin intermediul tiparelor culturale, psihologia interculturala cunoaste o amploare remarcabila in prezent. Volumul furnizeaza principalele repere conceptuale necesare dialogului cu persoanele diferite cultural, incurajand gandirea critica, refuzul prejudecatilor metodologice, revizitarea marilor paradigme ale cunoasterii (structuralismul, fenomenologia, interactionismul simbolic, alegerea rationala) intr-o grila de lectura care respinge absolutismele de orice fel, pledand pentru comunicarea intre diferitele gramatici ale socialului.

Diagnozele romanesti prezentate ilustreaza notiunile teoretice, oferind totodata o baza de analiza studentilor si profesorilor de la facultatile de psihologie, sociologie-antropologie sau stiinte politice.

Cuprins:

  • Repere conceptuale si metodologice in psihologia interculturala;
  • Contactul si schimbul intre culturi;
  • Postulate ale psihologiei sociale analizate intercultural;
  • Principalele paradigme explicative in explorarea dimensiunilor culturale;
  • Dialogul cu „celalalt“ la nivel structural si interindividual;
  • Cognitia sociala si determinarile sale culturale;
  • Agresivitatea si comportamentul prosocial studiate intercultural.

Nou!

2017-05-31 14:26:28

 

Inscriere facultate (Licenta si Master) - iulie-septembrie 2017

O carte pe săptămână!

2017-02-21 08:55:03

 

Prezentare

Ne manifestam mereu nemultumiti de lipsa de toleranta a celor din jur, de agresivitatea celor care ne inconjoara, de sporirea inspaimantatoare a cazurilor de sinucidere, a starii de rau, in general. Care este raspunderea pe care o purtam ca educatori fata de acest fenomen din ce in ce mai generalizat? Cum putem contribui, cu un pas cat de mic, la indreptarea acestei situatii care ne nemultumeste? Raspunsul vine oarecum din insusi miezul problemei: creand un mediu educational centrat pe elev, pe nevoile si disponibilitatile lui, armonizate la nevoile si cerintele mediului, bazat pe toleranta, intelegere, sprijin, responsabilitate.

 

 

O carte pe săptămână!

2017-02-14 05:54:06

 

Cartea lui Daniel Goleman a marcat o revolutie uluitoare in psihologie prin analiza importantei covarsitoare a emotiilor in dezvoltarea personalitatii umane. Studiul sau ne explica cum, atunci cand ne intelegem sentimentele, situatia in care ne aflam devine mai limpede. Descoperim chiar un nou mod de a privi cauzele bolilor care ne macina familia si societatea.
Preluand rezultatele cercetarilor asupra creierului si comportamentului, autorul propune extinderea conceptului de inteligenta. Este binecunoscut termenul de IQ - coeficientul care masoara inteligenta umana innascuta si care nu prea poate fi ameliorat pe parcursul vietii. O asemenea intelegere nu explica, de pilda, situatiile in care persoane cu un IQ mediu sau relativ scazut au cunoscut un mare succes.
De aceea, autorul a deschis calea unei psihologii care acorda un interes egal si inteligentei sentimentelor. Inteligenta emotionala (EQ) presupune in primul rand constientizare de sine, autodisciplina si empatie. Ea da seama de felul in care ne controlam impulsurile si sentimentele. Vestea buna este faptul ca inteligenta emotionala poate fi imbunatatita. Desi copilaria este extrem de importanta in punerea unor baze solide pentru dezvoltarea inteligentei emotionale, ea poate fi imbunatatita si cultivata inclusiv la varsta adulta. La zece ani de la aparitia primei editii in limba engleza, studiul inteligentei emotionale a capatat proportiile unui domeniu stiintific autonom in slujba caruia lucreaza un numar impresionant de cercetatori folosind cele mai avansate metode tehnologice. Astazi inteligenta emotionala se preda in scoli si universitati, competentele sale au devenit criterii de angajare sau de promovare in cariera, iar programele de educatie pe baza sa au devenit punctul de plecare in politicile sociale de prevenire a imbolnavirilor sau criminalitatii. Toate acestea au inceput in urma cu zece ani, de la formidabila carte a lui Daniel GolemanInteligenta emotionala.